DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

75. YIL ANAOKULU

Değerli velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ni başlatıldığını açıkladı.

Biz de 75. Yıl Anaokulu olarak Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ne katılım sağlayacağız. Proje kapsamında her hafta uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.

Projemizde kullanacağımız yöntem ve teknikler,

·       Etkileşimli/paylaşımlı kitap okuma

·       Hikaye tamamlama

·       Hikaye kartı hazırlama

·       Söyle-çiz

·       Kitap tanıtma çalışmaları

·       Kelime bulma oyunu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan okul öncesi eylem planı rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

75. YIL ANAOKULU

MUT/MERSİN

22-12-202322-12-2023·       Öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasına, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasına, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyalarının gelişmesini amaçlıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini(çeşitli anlamlarını) öğrenecek, milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını ses varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ

·       Etkileşimli/paylaşımlı kitap okuma

·       Hikaye tamamlama

·       Hikaye kartı hazırlama

·       Söyle-çiz

·       Kitap tanıtma çalışmaları

·       Kelime bulma oyunu

·       Yazar buluşmaları

·       Ailem ile birlikte kitapların sihirli dünyasına açılıyorum çalışmaları

Siz değerli velilerimize milli manevi değerlerimizle zenginleştireceğimiz projemizde ortağımız olduğunuz için teşekkür ederiz.